Loyal Writer

SEO på svenska

Om du inte är känd från TV eller har en produkt som alla känner till så finns det egentligen bara en väg att höja statusen på din hemsida och den går via SEO content, innehåll som är optimerat för sökmotorerna online. Alla tycks tala om SEO som om de visste precis hur det hela funkar men sanningen är att det krävs en hel del erfarenhet och goda kunskaper om Google och andra sökmotorer för att verkligen få grepp om vad som gäller. SEO på svenska fungerar i princip likadant som på andra språk. Skillnaden ligger förstås i nyckelord och länkningsstrategi.

SEO texter

En SEO text har nyckelord som syftar till att leda folk från sökmotorerna till din hemsida. Om du till exempel säljer luftkonditionering så gäller det att din sajt inkluderar artiklar med detta sökord spritt enligt korrekt densitet för nyckelord. Ju fler artiklar du har, desto bättre, men för att se verklig succé så måste din hemsida växa gradvis och inte explodera. En så kallad “content explosion” blir ofta sedd som spam av Google och det kan skada rankningen av sajten I sökresultaten rejält!

Kvalitet är viktigt

Visst är det bra om du har innehåll på din sida som uppmärksammas av Google så att du får en massa besök men vad händer när de nya gästerna dyker upp? Om ditt innehåll inte levererar det som eftersöks, nämligen svar på de frågor som ställts i sökmotorn, så kommer de nya besökarna snart att ge sig av igen. Dina SEO texter måste alltså hålla hög kvalitet och vara läsvärda för att de ska ge den effekt du eftersöker.

Länkning

Då Google bestämde sig för att rensa upp i artikelkatalogerna online och straffa de som lade upp allt möjligt trams för att skapa länkar till sina sajter så rörde de om rejält i grytan. Det tog inte många månader innan artikelkatalogerna hade ändrat sina regler för att se till att innehåll av låg kvalitet inte kom med. Det här var ett framsteg för alla sajter som jobbat och jobbar med innehåll av hög kvalitet. Plötsligt fick dessa texter och länkar ett uppsving med bättre rankning i Googles sökresultat som följd.

Lyckad SEO

Framgångsrik SEO på svenska måste alltså hålla sig till den strategi som gäller för både artiklar för den egna sajten och för länkning i artikelkataloger. Så länge som innehållet har ett verkligt budskap och håller en hög kvalitet så är det till gagn för sajten. Med tålamod och idogt arbete så behöver man alls inte vara stammis på Stureplan eller ärva ett känt varumärke för att göra sig sedd och märkt online. Allt som behövs är kvalitet och originalitet!

 

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

översätta en sajt

Är det bra att översätta en sajt?

Om du funderar på att översätta din sajt för att nå nya kunder så vill du förstås veta om det är bra att översätta en sajt med tanke på sökmotorer och sajtens rankning. Det finns både fördelar och nackdelar med att översätta sajter och göra dem till två eller flerspråkiga. Å ena sidan så skapar du en plattform för nya kunder och andra så förlorar du en del av kraften ur SEO synpunkt. Det gäller att väga fördelar mot nackdelarna innan du fattar ett beslut.

Googles sökresultat

Då du gör en sökning på svenska så dirigerar Googles robotar fram de resultat som är aktuella för din sökning. Det här betyder att sidor med mycket innehåll omkring det ämne du vill veta mer om kommer att hamna långt upp i resultaten. Tanken är förstås att du lätt ska finna svaren på dina frågor. Det är trots allt detta som sökmotorer är till för!

Det som händer om du lägger in text på din sajt på ett annat språk är att den ny i Googles ögon innefattar fler områden. Det kan dröja länge och kräva en hel del SEO innehåll innan du lyckas uppnå en fin rankning för båda språken på grund av detta. Det här beror förstås också på vilken typ av sajt du har men generellt sett så kan man säga att en flerspråkig sajt kan sakta ner SEO utvecklingen en aning.

Då det behövs fler språk

Om du anser att fler språk på din sida kommer att främja din aktivitet och leda till förbättrad verksamhet så är det förstås viktigt att göra uppgraderingen på rätt sätt. Det är inte alla översättare som förstår vad SEO handlar om och om du bara översätter din svenska sida rakt av så kan du lätt missa poängen. I ett sådant fall så är det inte bra att översätta en sajt!
Jobba med en SEO översättare som beaktar nyckelord även på den andra, tredje och fjärde språket. Det här kommer sajten att vinna på i längden då sökmotorerna börjar inse att den är en källa för information på de olika språken.

 

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

6 Svenska artikelkataloger som är enkla och bra

Det finns många fördelar med att publicera artiklar i en artikelkatalog. Om man bara vet om hur detta kan göras med lite strategi vad gäller länkning och nyckelord så kan dessa artiklar ge en massa kraft åt den hemsida som man vill stärka och öka trafiken till. Om du letar efter svenska artikelkataloger så kommer du att finna en massa. Problemet är att många av dessa uppdateras sporadiskt medan andra ligger livlösa som en relik från en tid då någon hade en god tanke om artikelpublicering. För att slippa riva ditt hår och förlora värdeful tid så har denna lista med 6 artikelkataloger för svenska artiklar satts ihop.

Enjoy!

1. 5tips.se– Det här är en B2B artikelkatalog som bara publicerar bra material. Katalogen är enkel att använda med undantag för vissa webbläsare där man inte kan lägga in länkar. Tänk också på att skriva om relevanta saker och att försöka länka till andra artiklar som finns i katalogen. Det finns regler och tips på sajten som är bra att läsa innan man sätter igång.

2. Artikelparadis.se – Denna katalog är till för alla möjliga slags artiklar. Den är mycket enkel att använda och tillåter länkar. Här kollar man noga det material som kommer in vilket höjer nivån och ger mer kraft åt dina länkar.

3. Halsoartiklar.se – Låt dig inte luras av namnet! Denna artikelkatalog tar emot artiklar inom de allra flesta områdena. Dessutom så är det en artikelkatalog med hög page rank. Om du lägger till bra artiklar här så är chansen god att de kommer att hamna långt upp i sökresultaten för det nyckelord du jobbar med.

4. Skriva-artikel.se – Ytterligare en liten pärla bland de svenska artikelkatalogerna! Här är det lätt att publicera och artiklarna blir snabbt synliga online. Den här katalogen får du inte missa och den är verkligen bra att blanda in i speciella länkstrategier där du ökar länkens kraft med hjälp av cirkel- eller pyramidbygge.

5. Kvalitetsartiklar.se – Det här är en katalog som jag är med och driver. Den publicerar bara innehåll som håller hög kvalitet och är lätt att använda sig av. Publicering är gratis och det går bra att publicera artiklar som är lite kortare än 450 ord.

6. Artikelkungen.se – Sist men inte minst så bör denna katalog nämnas. Den är stabil och bra. Här är det lätt att publicera och dessutom så är de/den som ligger bakom katalogen väldigt bra att ha och göra med. Skicka en fråga med mail och du får faktiskt ett svar! Mycket trevligt!

Det finns förstås fler kataloger som fungerar riktigt bra, men om du vill komma igång med artikelmarknadsföring så är dessa bland de allra bästa. Om du registrera dig till de 6 svenska artikelkataloger som nämnts ovan så kan du garanterat lägga in en länk och få din artikel godkänd inom en vecka (ofta inom någon timmes tid). Om du behöver hjälp med att författa artiklarna samt lägga upp dem i kataloger med länkar så kan du givetvis kontakta mig!

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord

 

 

3 viktiga metoder för mer trafik till din hemsida

För att få fler besökare till din hemsida så måste den uppmärksammas av Google. Det finns en massa knep och metoder för att nå de bästa positionerna i Googles sökresultat men de allra viktigaste kan begränsas till 3. Det är dessa 3 metoder du måste ha koll på då du vill lansera och avancera din hemsida.

Innehåll som heter duga

För det första måste du ha så kallat SEO content. Det här är innehåll som är utformat på ett sätt så att Google registrerar din sida och din information. Dels så måste man jobba med nyckelord men också med placering av dessa i texten. Googles robotar känner också av vilken nivå texten håller. Innehåll som bara fokuserar på sälj på ett spammigt sätt kommer att klassificeras som spam av Google och det betyder usla sökresultat. Man måste alltså se till att allt innehåll på hemsidan är av bra kvalitet och relevant för både besökare och Googles robotar.

Backlinks, länkbygge

En annan viktig metod för mer trafik till hemsidan är den som kallas för backlinks. Den går ut på att placera länkar till din hemsida från andra sidor online. Det kan handla om länkar från forum, bloggar eller länkar som ligger i artiklar i artikelkataloger. Länkbygge är så viktigt att folk betalar för att SEO företag ska ta hand om den här biten. Om du bygger din egen nisch blogg så kan du helt klart ta hand om länkbygget själv. Det som kan vara bra att få hjälp med är hur man skapar kvalitetslänkar som uppfattas som verkliga av Google. Du måste också forma länken på ett sätt som gynnar din sida och de nyckelord du fokuserar på.

Ny information varje vecka

Dessutom måste din hemsida uppdateras med nytt innehåll varje vecka. Annars kommer Google att se den som passiv och inte lika viktig som källa för de som söker efter information inom sidans område. Försök lägga in en ny artikel 1-4 gånger per vecka och se till att innehållet är relevant och korrekt. Kopiera inte från andra sajter! Det kan leda till verkliga problem och kanske helt radera din sajt från sökresultaten.

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord