Loyal Writer

SEO på svenska

Om du inte är känd från TV eller har en produkt som alla känner till så finns det egentligen bara en väg att höja statusen på din hemsida och den går via SEO content, innehåll som är optimerat för sökmotorerna online. Alla tycks tala om SEO som om de visste precis hur det hela funkar men sanningen är att det krävs en hel del erfarenhet och goda kunskaper om Google och andra sökmotorer för att verkligen få grepp om vad som gäller. SEO på svenska fungerar i princip likadant som på andra språk. Skillnaden ligger förstås i nyckelord och länkningsstrategi.

SEO texter

En SEO text har nyckelord som syftar till att leda folk från sökmotorerna till din hemsida. Om du till exempel säljer luftkonditionering så gäller det att din sajt inkluderar artiklar med detta sökord spritt enligt korrekt densitet för nyckelord. Ju fler artiklar du har, desto bättre, men för att se verklig succé så måste din hemsida växa gradvis och inte explodera. En så kallad “content explosion” blir ofta sedd som spam av Google och det kan skada rankningen av sajten I sökresultaten rejält!

Kvalitet är viktigt

Visst är det bra om du har innehåll på din sida som uppmärksammas av Google så att du får en massa besök men vad händer när de nya gästerna dyker upp? Om ditt innehåll inte levererar det som eftersöks, nämligen svar på de frågor som ställts i sökmotorn, så kommer de nya besökarna snart att ge sig av igen. Dina SEO texter måste alltså hålla hög kvalitet och vara läsvärda för att de ska ge den effekt du eftersöker.

Länkning

Då Google bestämde sig för att rensa upp i artikelkatalogerna online och straffa de som lade upp allt möjligt trams för att skapa länkar till sina sajter så rörde de om rejält i grytan. Det tog inte många månader innan artikelkatalogerna hade ändrat sina regler för att se till att innehåll av låg kvalitet inte kom med. Det här var ett framsteg för alla sajter som jobbat och jobbar med innehåll av hög kvalitet. Plötsligt fick dessa texter och länkar ett uppsving med bättre rankning i Googles sökresultat som följd.

Lyckad SEO

Framgångsrik SEO på svenska måste alltså hålla sig till den strategi som gäller för både artiklar för den egna sajten och för länkning i artikelkataloger. Så länge som innehållet har ett verkligt budskap och håller en hög kvalitet så är det till gagn för sajten. Med tålamod och idogt arbete så behöver man alls inte vara stammis på Stureplan eller ärva ett känt varumärke för att göra sig sedd och märkt online. Allt som behövs är kvalitet och originalitet!

 

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakt  |  Vitsord